Restaurangen

Vi vill leverera en helhetsupplevelse, där både service, dryck och mat binds samman i en helig treenighet. Detta gör vi genom enkel och vällagad mat där råvarorna hämtas lokalt före globalt, helst ekologiskt med säsongen som första prioritet.

Restaurangen har en kort men genomtänk meny för att kunna garantera en så bra upplevelse som möjligt. Dessutom byts rätterna ut veckovis efter vad som finns att tillgå från våra lokala producenter. Men det finns alltid ett kött, fisk och vegetariskt alternativ och vi kan anpassa oss efter rådande behov.

Nässjös ölcafé

För dig som bara vill ut och ta en öl och en burgare går det bra att besöka Vita Amandis ”bakficka”; Nässjö Ölkafé. Här siktar vi på att göra en av landets absolut bästa hamburgare med nymald högrev från Ydre, med hembakt bröd och egengjorda pommes. Det tog oss ca 10-11 månader att komma fram till den burgare vi serverar idag, och vi är mycket stolta över resultatet. Vi avråder dock alla från att beställa våra burgare ”well done” då det förstör smaken av den goda lokalproducerade och ekologiska högreven. På pubmenyn finns även Fish n Chips och en Ost & Charkbricka.

Med ett ständigt varierande utbud av 2-300 olika sorters öl är Nässjö Ölkafé ett paradis för alla nya och gamla ölentusiaster. Om du känner dig vilse går det bra att prata med Marcus så matchar han ihop dig med någon trevlig öl. Som namnet antyder är Nässjö Ölkafé i första hand en pub med fokus på öl.